zondag 3 oktober 2010

[Dag 19]Nationaal Park Kornati


Gisteren kreeg ik in de avond te horen dat we mee konden op excursie naar de Kornati eilanden. Ik had het idee dat het niet meer zou lukken deze vakantie. Maar de klusjesman van de camping had wat geregeld. Voor 40 euro per persoon zouden we om half negen opgehaald worden en om half zes wee terug zijn.
S'ochtends om half negen werden we opgehaald door een medewerker van de boot. Toen zijn we naar Biograd gereden en stonden er al 27 Koreanen te wachten bij de boot. Vervolgens zijn we aan boord gegaan en is op een gegeven moment de boot vertrokken. De Koreanen bleken op groepsreis te zijn en allen kwamen van de omgeving van Hamburg. Na vertrek werden we verwelkomt met een schnaps en een lekkere Kroatische koekje met citroensmaak. Er werd ons een tweede schnaps aangeboden maar net na negenen is dat wel erg vroeg. Vervolgens kwamen er sandwiches en glazen bronwater. De boot was nu lekker onderweg en Biograd was al niet meer te zien. De man die ons ophaalde kwam
Ons vervolgens met een map uitleggen hoe wij zouden gaan varen etc. Helaas was het weer nog wel wat bewolkt maar echt dikke regenbuien zijjn er niet echt gevallen. Onderweg zijn we langs wat viskwekerijen gevaren door een soort van vaarroute met bootjes. Vervolgens zijn wij een kleine doorpas door gevaren 10 meter breed en 4 meter diep. Hier lagen grappig genoeg 2 restaurantjes voor de vaarders. Vervolgensnvaarden we richting de open zee zijde vab het Kornati park en zagen we de vuurtoren al die we later zouden bezichtigen. We zijn vervolgens langs de westelijke kustzijde gevaren en zagen zo nu en dan eilandjes met schapen en bokken er op. We heben wat van de ruwe rotsformaties bekeken en zijn toen via een andere formatie richting de vuurtoren gegaan. De vuurtorenwacht heeft onze bood geholpen met aanneren en we hebben de toren bezichtigd. De torenwacht had een rooster van 14 dagen op het eiland alleen en dan 14 dagen thuis. Hij had ook een kleine soort van vijver waar hij gevangen vis zeeslakken en mosselen in bewaarde die hij de afgelopen dagen gevangen had. Vervolgens kregen we nu een lekkere lunch aangeboden met makreel en schnitzel met salade en brood. Dennis kreeg 2 makrelen vanwege het niet eten van vlees. Vervolgens zijn we naar het grootste eiland gevaren van het park. Hier lagen nog wat ander boten en zijn we rond gewandeled. Het eiland had een groot meer waar het water eeb zout oercentage van over de 30% had. Het leuke was ook wel dat er op het eilabd wilde ezels liepen. Vervolgens zijn Ina en Dennis nog naar een klif gegaan met uitzicht over de zee. Hierna lekker een terasje gepakt en terug naar de boot gegeaan. We hebben wel eeb berg vissen gezien die vanaf de boot voedsel
Kregen. Het weer was nu ook omgeslagen in lekker warm weer :) vervolgens is de boot weer koers gaan zetten richting Biograd. Onderweg zagen we nog een school tonijnen jagen die bog redelijk op de foto staan. En zelfs nog 2 dolfijnen die een beetje met mekaar aan het spelen waren!
Om half zes zijn we afgezet op de camping hebben we een boodschapje gedaan, eeb soepje gemaakt en voor de rest eigenlijk weinog.

Fotos van nationaal park Kornati

route met wat miswijzigingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten