donderdag 7 oktober 2010

[Dag 22]Van Slovenie naar Oostenrijk

Vanmorgen vroeg de spullen gepakt om richting Oostenrijk te gaan. Het plan was omnegenurte vertrekken maar het afrekenen en loskoppelen van de stroom bracht vertraging. Maar om half tien konden we toch weg. Onderweg weer van het landschap genoten en rond drie uur waren wij weer in Maria Alm.

[Dag21]Naar Slovenie

Vanmorgen vroeg zijn we vetrokken naar Piran, Slovenie. De reis was weer erg mooi en het woeste Dalmatische landschap veranderde op een gegeven moment in Oostenrijks/Duits bos landschap. Op een gegeven moment reden we langs de kust van Istrie langs KRK. De omgeving zag er weer indruk wekkend uit. Net voor de grens zijn we gestopt en heeft Dennis nog bij een marktkraam 2 kaasjes gekocht. Toen we in Piran aankwamen waren helaas alle campings dicht. We zijn nu net buiten Koper op de camping gaan staan in het plaatsje Ankaran. De camping heet "Adria" en is een mega grote familie camping die momenteel behoorlijk uitgestorven is. We hebben wel lekker 2 uurtjes gebruik mogen maken van het binnen-zwembad. Morgen vertrekken we naar Maria Alm.

maandag 4 oktober 2010

[Dag 21]Laatste dag camping Rio

Vandaag is het weer wat onrustig en zijn we lekket gasn inpakken. Nog even snel in de supermarkt het laatste gekd uitgegeven. Morgen willen we 400km rijden naar Piran, Slovenie. Hopelijk is er internet voor de blog. Maar anders weet ik wel een gezellige cafe met gratis wi-fi.

[Dag 20]Biograd


Vandaag zijn we lekker van het zonnetje gaan genieten. Het weer was weer heerlijk en rond 18:00 uur zijn we op de fiets naar Biograd gegaan. Hier hebben we even langs de haven geslenterd. Vervolgens kwamen wij de Kapitein en hulp tegen bij de excursieboot. Meteen gevraagd waar wij het beste konden eten. Vervolgens zijn wevbij Restaurant Aquarium gaan eten. Jan en Ina hebben een vleesplaat gegeten en Dennis een visplaat. Voor het eten opgediend werd kwam er een processiestoet voorbij en was Ina ook in d'er sas. Na het eten nog een lekker ijsje op en richting de camping gegaan.

Foto's Biograd

Fietstocht naar Biograd

zondag 3 oktober 2010

[Dag 19]Nationaal Park Kornati


Gisteren kreeg ik in de avond te horen dat we mee konden op excursie naar de Kornati eilanden. Ik had het idee dat het niet meer zou lukken deze vakantie. Maar de klusjesman van de camping had wat geregeld. Voor 40 euro per persoon zouden we om half negen opgehaald worden en om half zes wee terug zijn.
S'ochtends om half negen werden we opgehaald door een medewerker van de boot. Toen zijn we naar Biograd gereden en stonden er al 27 Koreanen te wachten bij de boot. Vervolgens zijn we aan boord gegaan en is op een gegeven moment de boot vertrokken. De Koreanen bleken op groepsreis te zijn en allen kwamen van de omgeving van Hamburg. Na vertrek werden we verwelkomt met een schnaps en een lekkere Kroatische koekje met citroensmaak. Er werd ons een tweede schnaps aangeboden maar net na negenen is dat wel erg vroeg. Vervolgens kwamen er sandwiches en glazen bronwater. De boot was nu lekker onderweg en Biograd was al niet meer te zien. De man die ons ophaalde kwam
Ons vervolgens met een map uitleggen hoe wij zouden gaan varen etc. Helaas was het weer nog wel wat bewolkt maar echt dikke regenbuien zijjn er niet echt gevallen. Onderweg zijn we langs wat viskwekerijen gevaren door een soort van vaarroute met bootjes. Vervolgens zijn wij een kleine doorpas door gevaren 10 meter breed en 4 meter diep. Hier lagen grappig genoeg 2 restaurantjes voor de vaarders. Vervolgensnvaarden we richting de open zee zijde vab het Kornati park en zagen we de vuurtoren al die we later zouden bezichtigen. We zijn vervolgens langs de westelijke kustzijde gevaren en zagen zo nu en dan eilandjes met schapen en bokken er op. We heben wat van de ruwe rotsformaties bekeken en zijn toen via een andere formatie richting de vuurtoren gegaan. De vuurtorenwacht heeft onze bood geholpen met aanneren en we hebben de toren bezichtigd. De torenwacht had een rooster van 14 dagen op het eiland alleen en dan 14 dagen thuis. Hij had ook een kleine soort van vijver waar hij gevangen vis zeeslakken en mosselen in bewaarde die hij de afgelopen dagen gevangen had. Vervolgens kregen we nu een lekkere lunch aangeboden met makreel en schnitzel met salade en brood. Dennis kreeg 2 makrelen vanwege het niet eten van vlees. Vervolgens zijn we naar het grootste eiland gevaren van het park. Hier lagen nog wat ander boten en zijn we rond gewandeled. Het eiland had een groot meer waar het water eeb zout oercentage van over de 30% had. Het leuke was ook wel dat er op het eilabd wilde ezels liepen. Vervolgens zijn Ina en Dennis nog naar een klif gegaan met uitzicht over de zee. Hierna lekker een terasje gepakt en terug naar de boot gegeaan. We hebben wel eeb berg vissen gezien die vanaf de boot voedsel
Kregen. Het weer was nu ook omgeslagen in lekker warm weer :) vervolgens is de boot weer koers gaan zetten richting Biograd. Onderweg zagen we nog een school tonijnen jagen die bog redelijk op de foto staan. En zelfs nog 2 dolfijnen die een beetje met mekaar aan het spelen waren!
Om half zes zijn we afgezet op de camping hebben we een boodschapje gedaan, eeb soepje gemaakt en voor de rest eigenlijk weinog.

Fotos van nationaal park Kornati

route met wat miswijzigingen

vrijdag 1 oktober 2010

[Dag 18] Camping Rio dag 3

Vandaag werden we weer wakker met regen en hebben we dus even een beetje rond de camper gehangen. rond 13:00 uur was het droog alleen nog wel wat bewolkt. Dennis is foto's online gaan zetten en druk bezig geweest om de blog weer is up te daten. Vanavond lekker gebakken mosselen gegeten en morgen waarschijnlijk een dagje naar Biograd.
Bij deze post dus ff geen foto maar jullie hebben genoeg te zien!

[Dag 17]Camping Rio in Sv Philip i Jacov


Vanmorgen werden we dus wakker op de camping. De douches zijn heerlijk we hebben wifi bij de beheerder. Een eigen prive strand en er zijn ongeveer 20 gasten schat ik. 20 meter van de camper loopt de trap omlaag naar het strandje met steiger en kijken we zo tegen het eiland Otok Ašman aan. Je heb het idee of het eigenlijk een soort van meer is waar je aan lig zo groot is het eiland.
Het zonnetje was erg lekker en Dennis is nog ff een boodschapje op de fiets gaan doen in Biograd. S'middags lekkere groentensoep op en s'avonds heerlijk andijvie gegegeten.

fotos Camping Rio

[Dag 16]Split naar Biograd


Vanmorgen toen we wakker waren hebben we rustig de spulletjes gepakt om bij Zdar een camping te zoeken. Dit was 180km verderop en zou dus niet al te moeilijk worden. Eenmaal op de weg zijn we even een paar keer verkeerd gegaan bij een afslag maar eenmaal op de A1 ging alles prima. We kwamen weer langs KRKA en zijn bij Zdar er af gegaan. Helaas was de camping bij Zdar niks en zijn we een stukje terug gegaan richting Biograd. Net voor Biograd had Dennis een camping gezien op internet. Dit viel in eerste instantie tegen maar is eigenlijk nagenoeg perfect.

Fotos Split richting Biograd, via Zadar

[Dag 15] Split


Vanacht hebben we een beetje in de lawaai van snelweg liggen slapen. Maar we zijn met goede moed op de fiets gestapt en richting de haven en oude stad van Split gaan fietsen. Dit waren slechts 4 kilometers maar het was heuvel op en af klimmmen continue. Dit duurde dus dik een uur om er te komen. Eenmaal in de haven aangekomen lagen hier wel 10 ferry-boten om de toeristen aan- en af te voeren. De fietsen hebben we toen op slot gezet en we zijn richting de oude stad gelopen. Al snel kwamen we op de markt wat heel erg leuk was. Hier lekkker over rond geslenterd en lekkere dalmatische spek voor Jan gekocht. Verder nog lekkere honing en paddestoelen voor bij het eten en nog wat kleinigheid. De markt grenste op het oudste gedeelte van Split wat in 300 na Christus gebouwd is door de Romeinen. Dit was dus een oude fort en nog steeds bewoond. Gelukkig niet meer door Romeienen :) We hebben hier lekker een pizza gegeten en wat gedronken. We zijn verder door het oude gedeelte gegaan nog een stukje markt gepakt en toen weer met de fietsen richting de camping gegaan. Dit viel dus heel vies tegen want we hebben getracht de heuvels te vermeiden maar dat is dus niet gelukt. Eenmaal op de camping was iedereen stuk en hebben we niet veel meer gedaan.

Fotos Split

[Dag 14]Van Hvar naar Split


Vanmorgen hebben we de tent van Dennis ingepakt en zijn we het vuil water gaan legen van de camper en schoon water gevuld. Tijdens het vullen even staan praten met 2 duitse stelletjes die samen met de campers op reis waren. Die gingen dus ook net zoals ons naar Split. Alleen zouden hun de boot pakken vanaf Stari Grad om zo met zijn grote Concorde camper niet heel het eiland over te hoeven. Wij zij dus lekker heel het eiland over gereden en zo 80 euro bespaard met de duurdere vaart vanaf Stari Grad. Onderweg heeft Dennis nog bij een boer wat bio honing en wijn gekocht. Toen we bij de boot aankwamen was deze er niet en moesten we een uurtje wachten. Dit was een mooie gelegenheid om de maag te vullen en het havenstadje te verkennen. De tocht naar de overkant was weer in 30 minuten gedaan en toen zijn we langs de kust naar Split gaan reiden. Onderweg nog even bij een grote supermarkt wat voedsel ingeslagen en even in Split lopen zoeken daar TomTom niet de juiste weg opgegeven had. De camping was zo gevonden dankzij het mobiele internet en niet veel later stonden wij daar.

Fotos van Hvar onderweg naar Split

[Dag 13] Laatste dag op Hvar


Vanacht heeft het dus heel de nacht geregend. Er was zelf wat onweer gedonder in de verte maar gelukkig heeft Diesel dit niet door gehad. S'ochtends regende het dus nog en hebben we een beetje in de camper gezeten maar rond de middag knapte het op. Eigenlijk was het meteen weer loei heet (wel lekker) We hebben lekker gezwommen en op de camping gehangen en om 19:30 de campingbus naar Hvar gepakt om lekker te gaan uit eten. Nou dat was wel weer geslaagd. Jan en Dennis hebben mosselen en inktvis gegeten en Ina had weer een visplaatje met kleine visjes, inktvis, garnalen en kreeftjes. Dit alles met super lekkere patatjes en lekkere sla.

Fotos camping op Hvar

Fotos zondagavond in Hvar-stad